ПРАВОСЛАВНЕ СВЕТИЊЕ ИТАЛИЈЕ И ГОРСКОГ КОТАРА
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

ПРАВОСЛАВНЕ СВЕТИЊЕ ИТАЛИЈЕ И ГОРСКОГ КОТАРА

 

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ 

БАРИ-КАЛИБРИЈА-НАПУЉ-РИМ-ФИРЕНЦА-ТРСТ-ГОМИРЈЕ-ЦРКВА У ДРЕЖНИЦИ

Термин у припреми

 

 

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА

1.дан:  БЕОГРАД - БАР
Полазак аутобуса у 19.00 часова са паркинга испред Т.Ц „Бувљак“ на Новом Београду. Ноћна вожња.
Успутна краћа задржавања ради одмора.

2.дан:  БАР - БАРИ
По доласку у Црну Гору, одлазак на Скадарско језеро, Света литургија у манастиру Светог Николе на Врањини. Духовни разговор са игуманом манастира – оцем Петром. Наставак пута бродићем ка манастиру Бешка – разговор са игуманијом мати Фотином, затим одлазак до манастира Старчева Горица и разговор са игуманом манастира оцем Григоријем. Наставак пута до манастира Рибњак у Бару. Обављање царинских формалности. Укрцавање на брод за Бари. Смештај у четворокреветним кабинама са лавабоом. Ноћна вожња.

3.дан:  БАРИ (околина)
Долазак брода у луку Бари у јутарњим часовима. Обављање граничних формалности. Одлазак у стари град и обилазак Базилике Светог Николе - поклоњење моштима Светог Николе. Наставак путовања у Алберобело, град са јединственом архитектуром на свету. Обилазак Базилике Светих Козме и Дамјана где се налазе честице моштију. Повратак у Бари, обилазак Руске цркве и присуствовање вечерњој служби. Смештај у хотел. НОЋЕЊЕ.

4. дан: БАРИ – СЕМИНАРА (регија Калaбрија)-
ДОРУЧАК (ланч пакет). Присуствовање Св. Литургији и поклоњење моштима Светог Николе. Полазак ка регији Калaбрaја до места Семинара, где се налазе православни манастири Светог Илије и Филарета Игуманија овог грчког манастира је мати Стефанија Станојковић, Српкиња из Никшића.
Манастир су подигли Грци, веома лепо живописали и уредили.Смештај у хотел (околина Семинара) НОЋЕЊЕ.

5. дан: СЕМИНАРА (регија Калaбрија) - НАПУЉ-РИМ
ДОРУЧАК (лунч пакет).Присуствовање Св. Литургији. Полазак према Напуљу –највећи град јужне Италије и седиште регије Кампарија, посета грчкој цркви Св. Петара и Павла, а потпм разгледање: стари град Напуљ, Нова тврђава, Света Луција, Каподимонте....наставак пута према Риму. Смештај у хотел (околина Рима). НОЋЕЊЕ.

6.дан: РИМ
Доручак. Посета Руској православној цркви у Риму у оквиру које се налази и Српска црква Свети Сава. Потом разгледање Рима: Капитол, Трг Венеција, Фори Империали, Колосеум, Константинов славолук, базилика Св. Петра у ланцима, председичка палата, фонтана Ди Треви, Шпански трг... Трг народа, Виа дел Корсо, стуб марка Аурелија, парламент, Пантеон, Трг навона, мостови преко Тибра, трибунал, Хардијанов маузолеј... Наставак пута ка Фиренци. Смештај у хотел (околина Фиренце- Монтекатини). НОЋЕЊЕ.

7.дан: ФИРЕНЦА
Доручак. Полазак до Сесто Фијорентино. Трансфер возом до Фиренце. Посета Руској цркви Рождества Христовог и Светог Николе. изграђена је између 1899. и 1903. Године. пројекат ове драгоцене зграде је урадио архитекта Михаил Преображенскиј са Академије ликовних уметности С. Петербург. Потом разгледање Фиренце:црква Санта Мариа дела Кроче, палате Векио и галерије на отовореном, шетња улицом Господе до цркве Саната Мариа дела Фиоре, Трг Господе на коме се налазие скулптуре Тосканаца који су дали печат европској и светској култури, уметности и науци (Козма и Лоренцо Медичи, Данте, Бокачо, Петрарка, Леонардо, Микеланђело, Рафаел, Макијавели, Америго Веспучи ...)
Наставак пута за Трст по доласку обилазак цркве Св.Спиридона и грчке цркве.. Наставак пута преко Словеније за Хрватску. Смештај у околини Ријеке. НОЋЕЊЕ.

8.дан: РИЈЕКА-ГОМИРЈЕ - БЕОГРАД
Доручак (ланч пакет). Света литургија у манастиру Гомирје, који је наjзападинији православни манастир у Европи у чијем је склопу и црква рођења Св. Јована Претече. Годином оснивања се сматра 1600.година а градња данашње цркве је започета 1719.године. Све време постојања манастир је био познат духовни центар, а данаc је седиште гомирске парохије и стециште верског живота православних верника.

Одлазак до Дрежнице и обилазак цркве посвећене рођењу Пресвете Богородице. Наставак пута за Београд. Краће паузе током пута. Долазак у касним вечерњим сатима.

ЦЕНА АРАНЖМАНА:

Доплата за 1/1 

Цена укључује:
- Превоз конфорним аутобусом са аудио / двд опремом и климом на поменутој релацији
- Превоз бродом на релацији Бар - Бари (четворокреветне кабине без купатила)
- Смештај у 1/2 и 1/3 собама у хотелима 3* на бази услуге ноћење/доручак и то: Бари (1), регија Калабрија (1), Напуљ-Рим (1), Фиренца- околина (1), Ријека -околина (1), Оброци: доручак – континентални. Све собе су опремљене сопственим купатилом, централном климом или грејањем, ТВ, телефоном.
- Услуге водича - пратиоца на путовању; tрошкове организације

Цена не укључује:
- Обавезно здравствено осигурање које износи 635 дин за особе 18-65 година (потребна фотокопију пасоша).
- Вожња бродом по Скадарском језеру са таксом (око 10 €)
- Повратну карту за воз Сесто Фијорентино-Фиренца– 3 €, улазнице приликом разгледања

УСЛОВИ И НАЧИНИ ПЛАЋАЊА - Приликом резервације уплаћује се 150 €, до 25. Јуна – 100€, остатак у три месечне рате 25. у месецу јулу,августу и септембру 2015.г. Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу Комерцијалне банке на дан уплате. За рате које доспевају после пута потребно је депоновати чекове грађана са доспећем 25-тог у месецу, или административном забраном,  или картицама VISA, DINA MASTER, MAESTRO.

ОПИСИ МЕСТА:
Бар је градско насеље у општини Бар у Црној Гори. Лука Бар је највећа црногорска лука. Бар је веза Црне Горе са светом, јер је гранична општина, која је Јадранским морем везана са Италијом.
Бари, у средњовековној Србији познат и као Велики Бар (итал. Bari) је девети по величини град у Италији. Бари је и главни град истоименог Округа Бари и главни град покрајине Апулије у југоисточној Италији. Друго је по значају привредно средиште јужне Италије, после Напуља. Град је познат и као град светога Николе, јер се у градској катедрали налазе мошти свеца, које су стално привлачиле ходочаснике.
Напуљ- основали су га древни Грци између 6. и 7. Века п.н.е, назваше га Партенопа- митска сирена. За време владавине Рима задржао је грчки језик и грчке обичаје а након тога у прелазе у руке Римљана, Сарацена...Град Напуљ увршћен је УНЕСЦО листу места светске баштине.У близини се налазе Везув, Харкуланеј и Помпеја
Рим је главни град Италије и региона Лацио, такође је највећи и најбројнији град у Италији са око 2, 7 мил.становника.
Град се налази на западу централног дела Апенинског полуострва, на ушћу реке Анијен у Тибар. Рим је још познат као Престоница света, Вечни град, Град на седам брежуљака, у потпуности је модеран и космополитски. С обзиром да је
Рим једна од неколико европских престоница које су из Другог светског рата изашле релативно неостећене, нјегов центар је задржао каратктер суштинске ренесансе и барока. Историјски центар Рима се налази на листи Светске културне баштине УНЕСКО.
Фиренца- главни град покрајине Тоскана. Лежи на реци Арно и познат је по својој историји града-државе, средишта трговине и финансија, као најбогатији град у Европи. Колевка је ренесансе о чему сведоче бројни споменици. Са својом архитектуром и музејима увчћен је на лису УНЕСЦК-а.
Трст је важан град и лука у Италији на источној обали Јадрана са око двадесет хиљада становника. Град је седиште истоименог округа Трст и покрајине Фрули-Венеција Ђулија. Трст је некада био “царска лука Хабзбурговаца “, а данас је најважнија поморска лука северног Јадрана.
Гомирје се налази у Горском котару у близини града Врбовско којем административно и припада. Изнад Гомирја се налази брдо Стражник а у близини су река Добра и Камачник. Кроз Гомирје пролази пут Врбовско-Огулин.У Гомирју се налази најзападнији манастир Српске православне цркве у Европи који је основан 1600. године. У оквиру манастирског комплекса налази се храм Рожденија светог Јована Претече из 1719. године.
У случају промена на монетарном тржишту или тржишту роба и услуга или недовољног броја пријављених путника, Организатор путовања задржава право корекције цена, измене програма или отказа путовања најкасније 5 дана пре почетка путовања.Минимум за реализацију програма је 40 путника.
Агенција не сноси одговорност за евентуалне другачије усмене информације о програму путовања.
УЗ ОВАЈ ПРОГРАМ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА AГЕНЦИЈЕ“ МОНТЕСОЛ ТРАВЕЛ”

 

00_pdf-icon

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.