ATINA - EGINA - EVIA
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

ТЕМБИ - АТИНА - ЕГИНА - ЕВИА - СОЛУН

View the embedded image gallery online at:
https://www.montesol.rs/atina-egina-evia.html#sigFreeId22b50536ef

Егина је познато грчко острво смештена у близини Атине. Острво је брдовито, а земљиште вулканског порекла. Становништво се бави узгајањем памука, маслина, бадема и у новије време све више и узгајањем пистаћа. Острво је познато и као острво Светог Нектарија. Постоји предање да када је свети Нектарије дошао на Егину да тражи место за манастир, јавили су му се Св. Мина и Св. Дионисије Закинтоски и показали му место на коме је некада био манастир. На том месту је Свети Нектарије подигао манастир.
Атина је главни град Грчке и свакако је један од најславнијих градова у свету. Често се назива и колевком западне цивилизације због својух културних доприноса током 5. и 4. века п.н.е. Из тог раздобља у Атини је остало много античких грађевина и уметничких дела.

ТЕРМИН ПУТОВАЊА У ПРИПРЕМИ !

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА

1. дан  Београд – Темби - Атина
Полазак аутобуса у 17.30 часова испред храма Св. Тројице у Рипњу а потом у 18.15 часова испред Храма Преображења Господњег на Видиковцу. Ноћна вожња кроз Србију и Македонију са краћим успутним задржавањем ради одмора.

2. дан  Атина - Егина
У јутарњим сатима успутно стајање у кланцу Темби посета цркви Свете Параскеве. Наставак пута према Атини. Долазак у луку Пиреј , укрцавање на брод и одлазак на острво Егина. Смештај у хотел. Ноћење.

3. дан  Егина – Атина
Доручак (ланч пакет). Напуштање хотела. Посета манастиру Свете Тројице у ком се налазе мошти Светог Нектарија Егинског. Присуствовање Литургији. Наставак пута до манастира Свете Екатерине и Светог мученика Мине. Повратак у Атину. Панорамско разгледање града. Повратак у хотел. Ноћење.

4. дан  Атина – Евиа - Паралија
Доручак. Полазак за острво Евиа. Преласком преко моста улазимо у град Халкиду. Наставак пута за село Прокопи где се налази храм Светог Јована Руса, поклоњење моштима Светог Јована Руса. Одлазак до манастира Светог Давида Евијског, поклоњење моштима светога. Наставак пута до Агиос Николаоса, укрцавање на брод. Након искрцавања у Глифи, одлазак за Паралију. Долазак у вечерњим часовима. Смештај у хотел. Ноћење.

5. дан  Паралија – Солун - Београд
Доручак (ланч пакет). Одлазак у Солун. ЛИТУРГИЈА у храму Светог Великомученика Димитрија у Солуну. После Литургије обилазак града: храм Панагиа Халкеон, храм Свете Софије, манастира Свете Теодоре, катакобме Светог Јована Крститеља, Српско војничко гробље Зејтинлик. Одлазак у Суроти у манастир Светог Јована Богослова, где се налази гроб Преподобног Пајсија Светогорца.
У послеподневним сатима је предвиђен полазак за Београд.

6. дан  Београд Долазак у Београд у раним јутарњим сатима

 ЦЕНА АРАНЖМАНА:

Доплата за 1/1 собу 45 € (на упит).

AРАНЖМАН УКЉУЧУЈЕ: превоз аутобусом туристичке класе (аудио, видео опрема, клима-грејање), смештај у хотелима 2* и 3* у двокреветним и трокреветним собама на бази 1 ноћ/дор. на Егини, 1 ноћ/дор. у Атини и 1 ноћ/дор. у Паралији, вожња бродом до Егине и назад, панорамско разгледање Атине и Евие, организација и вођство пута.

АРАНЖМАН НЕ УКЉУЧУЈЕ: индивидуалне трошкове, путно здравствено осигурање по усовима UNIQA осигурања, боравишну таксу (плаћа се на рецепцији хотела).

ОПИС ХОТЕЛА
Хотели на Егини у Паралији и Атини су са 2* или 3*. Све собе су опремљене сопственим купатилиом, ТВ, климом и грејањем. Собе су 1/2 и 1/3. Доручак је на бази самопослуживања, континентални. Тачан назив хотела биће познат 15 дана пре пута.

НАПОМЕНА
Туристичка агенција задржава право промене програма у случају да због недостатка времена или реда вожње трајекта није могуће обићи нека од наведених Светих места (храмови и манастири) !

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА: приликом пријаве и резервације уплаћује се 30%, а остатак најкасније 10 дана пре пута или у месечним ратама. Плаћање је могуће извршити путем административне забране, готовински или платним картицама ВИСА, ДИНА, МАСТЕР И МАЕСТРО. За рате које доспевају после започетог путовања потребно је депоновати чекове 10 дана пре пута (уколико плаћање није преко амдинистративне забране). Плаћање се врши у динарској противвредонсти по продајном курсу Комерцијалне банке на дан уплате.

Програм је рађен на бази минимум 40 особа аутобусом.
Путници су у обавези да се сами упознају са условима и визним режимом земље у коју путују и кроз које путују у конзулатима тих земаља или на сајту делегације ЕУ  www.europa.rs

У случају промена на монетарном тржишту или тржишту роба и услуга или недовољног броја пријављених путника, Организатор путовања задржава право корекције цена, измене програма или отказа путовања најкасније 5 дана пре почетка путовања
Агенција не сноси одговорност за евентуалне другачије усмене информације о програму путовања.

УЗ ОВАЈ ПРОГРАМ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА АГЕНЦИЈЕ МОНТЕСОЛ ТРАВЕЛ

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.