ISTANBUL - JESEN 2020.
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

ISTANBUL :: JESEN 2020.

"Grad gradova" - na dva kontinenta, spoj Evrope i Azije na Bosforskom moreuzu sa najvažnijim i najlepšim građevinama: Đenovljanska kula Galata Unkapani mostom povezana sa desnom obalom Zlatnog roga. Rimski Aquadukt i Justinijanova Cisterna, sa Aja Sofijom i hipodromom pričaju nam o najdugovečnijoj Imperiji, grčkog jezika, rimskog prava i hrišćanske religije. Pripovedanje se nastavlja i posle 29. maja 1453. Sultanat postaje Imperija, savršeno državno uređenje koje izgrađuje Kanuni sultan Sulejman, dostižući možda ideal Platonove države, stvoriće Veliku silu, koja je trajala sve do 1918.godine. Grad gradova i danas sa Vaseljenskom patrijaršijom čini centar pravoslavnog hrišćanstva. Kao obavezni i kao osnovni deo aranžmana uključili smo u program obilazak najvažnijih građevina koje su nam ostavili vizantijski carevi. Poznat je po imenima: carski grad - Carigrad, Vizantion, Konstantinopolj. Istanbul je glavna evroazijska raskrsnica sa dugom i zanimljivom istorijom, brojnim kulturno istorijskim spomenicima i modernim trgovima i bulevarima.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan- BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda u 14.00 časova sa parkinga sportskog centra “Gale Muškatirović” na
Dorćolu. Vožnja u pravcu Niša i Dimitrovgrada, preko Bugarske i Turske sa kraćim pauzama po potrebi. Noćna vožnja.

2.dan ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu /. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta AZIJA. Prelazak sa Evropske na Azijsku stranu Istanbula i vožnja autobusom do Čamlidže - najlepšeg vidikovca na Azijskoj strani Bosfora. Obilazak nove, najveće džamije u Turskoj odakle se pruža pogled na skoro ceo Istanbul. Odlazak u živopisni deo grada Uskudar i šetnja Azijskim delom Istanbula do svetionika - Devojačka kula. Nastavak putovanja do još jednog zanimljivog dela grada Kadikoy. Šetnja Bagdad ulicom. Slobodno vreme do planiranog povratka u Evropski deo grada. Povratak autobusom na Evropski deo i obilazak najveće grčke pravoslavne crkve u Istanbulu – Aja Trijada, podignuta 1880 -te godine u Neovizantijskom stilu. Nakon obilaska slobodno vreme na glavnom gradskom trgu Taksim.
U poslepodnevnim časovima mogućnost fakultativnog izleta na VIDIKOVAC PJER LOTI I MINIATURK. Odlazak autobusom pa žičarom do najlepšeg vidikovca u Istanbulu (Pjer Loti) odakle se pruža pogled na grad i zlatni rog. Slobodno vreme za fotografisanje i uživanje u pogledu, obilazak groba Mehmed Paše Sokolovića, nakon toga poseta kompleksu džamije Ejup. Iz Ejupa odlazak do još jednog interesantnog mesta u Istanbulu. Miniaturk ili Turska u minijaturi. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet: PEŠAČKO RAZGLEDANJE ISTANBULA u pratnji lokalnog vodiča sa uključenim ulaznicama i obilazak: Plava Džamija - jedna od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu, Aja Sofija (nekada najveća pravoslavna crkva na svetu, izgradjena za vreme cara Justinijana 537 godine n.e. koja predstavlja remek delo Vizantijske arhitekture) Topkapi palata - muzej - velelepna sultanska palata, gde je živela većina turskih sultana u period 15.-19. veka sa bogatom riznicom dragulja, dijamanata, zlata koji svedoče o bogatstvu i raskošnom životu otomanskih careva. Rimski Hipodrom - izgradjen za vreme vladavine Konstantina Velikog, danas predstavlja centralni gradski trg starog dela Istanbula. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na TURSKO VEČE. Program se održava u nacionalnom restoranu gde ćete u autentičnom orijentalnom ambijentu uživati u večeri sa muzičkim i plesnim programom. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan ISTANBUL - Vaseljenska patrijaršija i Krstarnje Bosforom; Dolma Bahče palata (fakultativni izleti)

Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta VASELJENSKA PATRIJARŠIJA I KRSTARENJE BOSFOROM. Odlazak autobusom u deo grada Fener gde se nalazi sedište Vaseljenske patrijaršije. Poseta crkvi Sv. Djordja u kojoj se čuvaju velike duhovne vrednosti: deo krsta na kome je bio razapet Isus Hrist, mošti Sv. Jefimije, vredne mozaičke ikone Bogorodicei Sv. Jovana Krstitelja iz 12. veka. Nakon posete patrijaršiji krstarenje Bosforom uz razgledanje: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš - kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortakoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata... Nakon krstarenja slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta - DOLMABAHČE PALATA, rezidencija turskih sultana iz 19 - og veka izgrađena po uzoru na evropske dvorove. Za razliku od Topkapi palate koja je gradjena u orijentalnom stilu, Dolmabahče palata je izgradjena u impresivnom imperijalnom turskom stilu, po uzoru na raskošne evropske dvorove. Obilazak palate u pratnji lokalnog vodiča: raskošni vrt, Barokna džamija, sat kula, dragoceno kamenje poput marmarskog mermera i egipatskog alabastera, veličanstveni tepisi i ćilimi koji svedoče o nekadašnjem raskošnom životu sultana, kolekcija crteža u ulju koji krase zidove palate. Dolmabahče palata je jedno od prvih mesta na svetu koje je bilo opremljeno lampama na gas, savremenim protočnim vodokotlićima u kupatilima, električnim svetlom i liftom. Nakon obilaska slobodno vreme.
Planiran polazak za Srbiju u popodnevnim časovima (oko 16h). Noćna vožnja preko Bugarske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

6.dan Dolazak u Srbiju u mesto polaska u prepodnevnim satima.

 
TERMINI   PUTOVANJA 
 
PROMO CENA 
 
CENA ARANŽMANA 

30. septembar - 05. oktobar 2020.

119 € do 15.septembra

139 €

 

Popust za decu: Dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana
PROMO CENA VAŽI ZA ODREDJENI KAPACITET MESTA PO TURI.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE
• Prevoz turističkim visokopodnim autobusom sa audio i dvd opremom, klimom, na navedenoj relaciji
• 3 noćenja sa doručkom /švedski sto/ u hotelu sa 3* po lokalnoj kategorizaciji u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
• razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča
• usluge stručnog vodiča tokom puta
• troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• međ. zdravstveno osiguranje- prema opštim uslovima UNIQA osiguranja
• individualne troškove
• doplatu za 1/1 sobu 60 €
• doplata za dodatno sedište u autobusu 50 €

NAČIN PLAĆANJA: u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate i to: gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO ili putem administrativne zabrane.
Odloženo plaćanje: prilikom rezervacije 30%, ostatak u 3 mesečne rate. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta (ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane).

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Pešačko razgledanje Istanbula sa posetom Plavoj Džamiji, Aja Sofiji i uključenom ulaznicom za Top Kapi 30 €;
- Vidikovac Pjer Loti I Miniaturk ( Turska u minijaturi) 20 €
- Dolmabahče palata sa uključenom ulaznicom 25 €
- Tursko veče sa uključenom večerom i 2 pića 30 €
- Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom 20 €
- Vidikovac Pjer Loti I Miniaturk ( Turska u minijaturi) 20 €
- Azija 25 €

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete. Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

OPIS HOTELA

Hotel Hamidiye 3* - http://hamidiyehotel.com
Hotel Hamidiye poseduje prostrane sobe i restoran na krovu. Nalazi se na samo 500 metara od Kapali čaršije i Sulejmanove džamije. Tu su i 3 bara i relaksirajući hamam sa saunom. Sobe hotela Hamidiye su uređene u klasičnom stilu i imaju moderna kupatila s fenom za kosu. Sobe su klimatizovane i sadrže minibar. Gosti hotela Hamidiye mogu uživati u turskim i evropskim jelima u restoranu na terasi sa koje se pruža pogled na Istanbul ili u „a la carte“ restoranu koji se fokusira na rusku i tursku kuhinju. Recepcija radi 24 sata i može za vas organizovati masaže, upotrebu hotelskog hamama ili zakazati vam termin u hotelskom frizerskom salonu Lokacija Fatih je odličan izbor za putnike koje zanimaju spomenici, arhitektura i istorijski lokaliteti.
Opis hotela dat ilustrativno. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pre puta.

Napomena: Putnici su u obavezi da dostave lične podatke zbog hoteskih propisa i putnih lista. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Za ulazak u Tursku minimalna važnost pasoša je 6 meseci.

Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.
Aranžman je rađen na bazi minimuma 60 osoba. Ukoliko se prijavi manji broj putnika agencija može spojiti polazak sa nekom drugom grupom.
Agencija poseduje polisu osiguranja od insolventnosti i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO na 350 000 eur , broj polise 470000040755. Licenca OTP 75/2020 kategorije A35
Progran br. 1 od 03.09.2020.god.

ZA OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL DOO

 

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.