ISTANBUL & Prinčevska ostrva
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

ISTANBUL sa fakultativnim izletom na Prinčevska ostrva

 

"Grad gradova" - na dva kontinenta, spoj Evrope i Azije na Bosforskom moreuzu sa navažnijim i najlepšim građevinama: Đenovljanska kula Galata Unkapani mostom povezana sa desnom obalom Zlatnog roga. Rimski Aquadukt i Justinijanova Cisterna, sa Aja Sofijom i hipodromom pričaju nam o najdugovečnijoj Imperiji, grčkog jezika, rimskog prava i hrišćanske religije. Pripovedanje se nastavlja i posle 29. maja 1453. Sultanat postaje Imperija, savršeno državno uređenje koje izgrađuje Kanuni sultan Sulejman, dostižući možda ideal Platonove države, stvoriće Veliku silu, koja je trajala sve do 1918.godine. Grad gradova i danas sa Vaseljenskom patrijaršijom čini centar pravoslavnog hrišćanstva. Kao obavezni i kao osnovni deo aranžmana uključili smo u program obilazak najvažnijih građevina koje su nam ostavili vizantijski carevi.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan,   BEOGRAD - ISTANBUL 
Polazak autobusa iz Beograda u 13.00 časova (tačno vreme i mesto proveriti 2 dana pred put). Vožnja u pravcu
Niša i Dimitrovgrada, preko Bugarske i Turske sa kraćim pauzama po potrebi. Noćna vožnja.

2.dan,    ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu…Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, poseta brdu Čamlidža, jednom od najlepših izletišta i vidikovca Istanbula. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje

3.dan,    ISTANBUL
Doručak. Fakultativno: razgledanje OSMANLIJSKİH SPOMENIKA sa vodičem i uključenim ulaznicama - Aja Sofija, Topkapi palata, Nemačka fontana, Plava džamija. Slobodno vreme za šoping i druge individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan,    ISTANBUL
Doručak. Dan za individualni obilazak grada i šoping. Fakultativni odlazak na izlet Prinčevska ostrva – arhipelag od devet ostrva koji se nalazi u Mramornom moru, danas se tu nalaze poznate plaže Istanbula a u vreme Vizantije su ostrva korišćena za slanje u egzil pretendenata na carski presto. Slobodno vreme za obilazak jednog od ostrva. Poslepodne povratak u centar grada i slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan,    ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno  obilazak Vaseljenske patrijaršije, a potom odlazak na krstarenje Bosforom: Zlatni rog, kula Galata, vojna akademija, bosforski most, Rumeli i Anadolu hisar, Bilerbei palata, princezino ostrvo... Odlazak do Dolmabahče palate – poslednja razidencija Osmanlijskih Sultana, sagrađena u stilu apsolutističkih imperatorskih palata, koja je po bogatstvu nadvisila i svoj uzor, Versaj. Polazak za Srbiju u posle podnevnim časovima. Vožnja kroz Tursku i Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.... Noćna vožnja.

6.dan, BEOGRAD
Dolazak u Srbiju u mesto polaska u prepodnevnim satima.

TERMINI PUTOVANJA . u pripremi

         PROMO CENA                   

CENA ARANŽMANA  

     
     


PROMO CENA VAŽI ZA ODREDJENI KAPACITET MESTA PO TURI.

Obezbeđen transfer iz Novog Sada uz doplatu 18 € (minimum 2 osobe).Mogućnost transfera iz Užica, Požege, Čačka.  

NAPOMENA: za termin 16.april doći će do promene redosleda obilazaka zbog Uskrsa, kada je predvidjeno prisustvovanje 
Uskršnjoj liturgiji u Vaseljenskoj patrijaršiji.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE
* prevoz visokopodnim autobusom sa audio i dvd opremom, klimom, na navedenoj relaciji
* 3 noćenja sa doručkom /švedski sto/ u hotelu sa 3* po lokalnoj kategorizaciji u 1/2 sobama
* razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča
* usluge stručnog vodiča tokom puta
* troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
* međ. zdravstveno osiguranje- prema opštim uslovima UNIQA ili GENERALI osiguranja
* individualne troškove
* doplatu za 1/1 sobu 60 €

NAČIN PLAĆANJA: u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate i to: gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO ili putem administrativne zabrane.
Odloženo plaćanje: prilikom rezervacije 30%, ostatak u 3 mesečne rate. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta (ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane.)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

- Poseta Aja Sofiji sa ulaznicom i lokalnim vodičem .... 20 eur
- Razgledanje osmanlijskih spomenika - u trajanju od oko 4,5 h sa stručnim vodičem i ulaznicom za Topkapi palatu ....  25 eur
- Izlet Prinčevska ostrva – vožnja brodom, kočijama - trajanje 6 h ....  30 eur
- Poseta Patrijaršiji i krstarenje Bosforom u trajanju od oko 1,5 h sa stručnim vodičem ... 20 eur
- Dolmabahče palata u trajanju od oko 2 h sa stručnim vodičem ...  30 eur

OPIS HOTELA

Hotel Erden Sarayevo 3* nalazi se u četvrti Fatih u centru starog istorijskog dela Istanbula u blizini Kapali čaršije, Aja Sofije, Plave džamije, Topkapi palate. U svom sastavu ima recepciju, bazen na otvorenom i restoran. Dostupan je besplatan wi-fi u holu hotela. Svaka soba ima klima-uređaj, mini-bar, kupatilo (Tuš/wc), fen za kosu i besplatan toaletni pribor. Doručak je kontinentalni usluga na bazi švedskog stola. Sajt hotela: http://www.erdensarayevo.com.tr/

Hotel Hamidiye 3* nalazi se na samo 500 metara od Kapali čaršije i Sulejmanove džamije,na manje od 2 km od Plave džamije i Aja Sofije. U svom sadržaju ima recepciju, restoran, 3 bara i relaksirajući hamam sa saunom. Klimatizovane sobe hotela Hamidiye su uređene u klasičnom stilu i imaju moderna kupatila ( Tuš/WC) sa fenom za kosu, kao i mini-bar. Gosti hotela Hamidiye mogu da uživaju u turskim i evropskim jelima u restoranu sa terasom odakle se pruža pogled na Istanbul. Doručka je kontinentalni, usluga na bazi švedskog stola. Sajt hotela: http://hamidiye-hotel.hotel-istanbul.net/en/ .

Opisi hotela datu su ilustrativno. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pre puta.

Napomena: Putnici su u obavezi da dostave lične podatke zbog hoteskih propisa i putnih lista. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Za ulazak u Tursku minimalna važnost pasoša je 6 meseci.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.
Aranžman je rađen na bazi minimuma 60 osoba. Ukoliko se prijavi manji broj putnika agencija može spojiti polazak sa nekom drugom grupom.
Agencija poseduje polisu osiguranja od insolventnosti  i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO na 350 000 eur , broj polise 470000040755. Licenca OTP 75/2020 kategorija A 35

Program br.1.1 od 31.01.2020. god.      

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL DOO 

PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.