MILANO
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

MILANO

 

MILANO je drugi najnaseljeniji grad u Italiji i glavni grad Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Procenjuje se da Milano ima oko 1,3 miliona stanovnika, a da sa okolnim oblastima zajedno ima preko 5 miliona stanovnika. Pored toga što ga mnogi smatraju modnom prestonicom i centrom glamura i fudbala, Milano pruža i mnoštvo istorijskog sadržaja, ulice okićene katedralama sa prelepom arhitekturom, brojne muzeje, parkove prirode i nazaboravnu zabavu u kasnim satima. Kao modni centar privlačan je za kupovinu – tu su svoje luksuzne radnje smestili Armani, Versaće, Prada, Guči, Dolče&Gabana i brojni drugi, svetski poznati dizajneri. Grad je, takođe, i svetska prestonica nameštaja i kućnih potrepština (fakultativno)

TERMIN PUTOVANJA: 23 - 28. oktobar 2019. god. 

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan BEOGRAD Polazak iz Beograda u 18.00 časova, sa parkinga Sportskog centra „Gale Muškatirović“, na Dorćolu. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti.

2.dan MILANO Jutarnja vožnja kroz Italiju do pokrajine Lombardije i njene prestonice MILANA. Po dolasku u Milano: Obilazak grada u pratnji vodiča: Kapija mira – Arco della Pace, gradski park Sempione, zamak Sforca, Piazza Garibaldi, pešacka i trgovačka ulica Via Dante, glavni trg – piazza Duomo, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Trg Skala, Spomenik Leonardo da Vinči i najpoznatija operska kuća Milanska skala. Smeštaj u hotel (okolina Milana) posle 15h. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan ĐENOVA – SERAVALE Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet za Đenovu i Seravale. Po dolasku u Đenovu razgledanje grada: Trg Ferari sa bronzanom fontanom, Duždeva palata, Kolumbova kuća, Porta Soprana, Duomo, palata Svetog Đorđa... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Đenove u poslepodnevnim časovima. Usputna poseta outlet šoping centru Serravalle – najpoznatiji shopping centar u Italiji. Kompleks čini preko 150 radnji ženske, muške i dečije garderobe, obuće, kozmetike poznatih svetskih brendova koje nude i do 70% popusta tokom sezonskih sniženja. Slobodno vreme za shopping. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

4.dan LUGANO – JEZERO KOMO- MILANO Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet za Lugano i Komo. Jezero Lugano se nalazi u Švajcarskoj, u kantonu Tićino. Na samoj obali jezera smešten je grad Lugano, privredno sedište i najposećeniji turistički centar južne Švajcarske. Grad je lepo uredjen sa dugim šetalištem uz obalu jezera i poznat je po raskošnom gradskom parku i šarmantnom starom gradu sa krivudavim ulicama, prodavnicama, restoranima i barovima medju kojima se ističe katedrala San Lorenco. Po dolasku u Lugano slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta do jezera Komo, trećeg po veličini u Italiji. Komo je poznato mondensko mesto gde odmara i uživa svetski džet set. Jedno je od najlepših jezera na svetu zbog svoje jedinstvene mikroklime, mediteranskog rastinja, prelepih pejzaža i raskošnih vila koje su oslikavali i uredjivali poznati italijanski umetnici. Brojna remek dela italijanske i svetske umetnosti nastala su na jezeru Komo. Po dolasku u Komo razgledanje grada: gradski park, mauzolej Aleksandra Volte, glavni trg piazza Duomo i katedrala. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog krstarenja jezerom Komo sa razgledanjem raskošnih vila u pratnji vodiča. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Posle kraćeg odmora organizovan odlazak u Milano autobusom. Slobodno vreme u Milanu za individualna razgledanja, kasni povratak u hotel. Noćenje.

5.dan MILANO – Lago di Garda (Sirmione)
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema jezeru Lago di Garda , poseta mestu SIRMIONE, najlepšem na obali poznatog alpskog jezera. Sirmione poseduje izuzetno slikovite srednjovekovne ulice i staru tvrđavu na vrhu poluostrva sa kojeg se pruža prelep pogled na jezero i Alpe u pozadini.Nastavak putovanja ka Srbiji, vožnja preko Slovenije i Hrvatske….pauze po potrebi tokom puta.

6.dan Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA: 159 € po osobi       LAST MINUTE CENA 139 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video)
• 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu 4* u okolini Milana
• smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
• obilaske Milana i gradića Sirimione prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
• usluge vodiča, troškove organizacije

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
• troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja po uslovima Uniqa osiguranja
• fakultativne izlete
• ostale nepomenute usluge
• gradsku taksu u Milanu (4 € za hotele 3* ili 5 € za hotele 4* po noćenju)

Fakulativni izleti: Jezero Komo i Lugano – 35 €; Đenova i Seravale – 35 €; Putnici koji se opredele za oba izleta plaćaju 60 €. Vožnja brodićem po jezeru Komo 15 €
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Minimum za realizaciju fakultative je 30 osoba.

DOPLATE:
• doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €
• doplatu za dodatno sedište u autobusu – 80 €

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave i rezervacije 30%, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta ili na rate, poslednja rata najkasnije do 15.decembra 2019.g. Plaćanje je moguće izvršiti putem administrativne zabrane, gotovinski ili platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta (ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane). Kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje se može izvršiti na 3 rate bez kamate.
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

OPIS HOTELA

HOTEL CONCORDE FIERA **** www.hconcorde.com/,  hotel je udaljen 25 km od istorijskog jezgra Milana i 25 km od jezera Komo. Nalazi se u Gerencanu, na 3 km od Sarona i 1 km od Železničke stanice Gerencano-Turate, sa koje polaze vozovi ka Milanu. U ponudi ima klimatizovane sobe sa mini-barom i satelitskom televizijom.Svako kupatilo sadrži besplatan toaletni pribor i fen za kosu, a pojedina kupatila su opremljena i hromoterapijskim tušem. Raznovrstan doručak na bazi švedskog stola uključuje domaće proizvode bez glutena (na zahtev). Za ovaj hotel se ne plaća gradska komunalna taxa.

NAPOMENE
Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Minimum za realizaciju aranžmana je 40 putnika.
Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled objektivnih okolnosti. Agencija poseduje polisu osiguranja DDOR-a na 300 000 eur , broj polise 300060458. Program br. 3 od 14.08.2019. god.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL

PROGRAM PUTOVANJA

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.