GRAC - MARIBOR
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

last minut 4a3spec ponude 5

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

GRAC - MARIBOR

View the embedded image gallery online at:
https://www.montesol.rs/grac-maribor.html#sigFreeId29ef3735f4

Shopping & degustacija 100 vrsta čokolade !!!

 

GRAC je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja ,a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graza je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova. Graz je takođe poznat po velesajmu koji se održava svako proleće i u jesen.

PROGRAM PUTOVANJA 

1. DAN  Polazak autobusa iz Beograda u 23.30h ( tačno mesto polaska biće poznato 2 dana pred put ). Vožnja autoputem kroz Srbiju i Hrvatsku ka Sloveniji uz kratke usputne pauze za osveženje.

2. DAN   Dolazak u Grac u jutarnjim časovima. Obilazak grada uz pratnju vodiča u trajanju od oko 3.5 sata.Slobodno vreme za šoping ili fakultativni odlazak ka gradu Riegesburgu gde se nalazi poznata fabrika čokolade Zotter www.zotter.at  gde je predviđen specijalno osmišljen obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolade, u trajanju od sat I po vremena. Fabrika čokolade Zotter ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma atraktivnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaovca). Oko fabrike se na 27 ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.Povratak u Grac. Polazak za Maribor. Dolazak u Maribor u popodnevnim časovima.Smeštaj u hotel u strogom centru Maribora u pešačkoj zoni.Slobodno vreme za odmor ili individulno odlazak u terme Fontana (ulaznica se kupuje u hotelu sa popustom i košta 5,5 €) http://www.fontana.si Večera.Noćenje.

3. DAN  Doručak. Napuštanje hotela.Uz pratnju vodiča upoznavanje sa gradom, panoramsko – pešačko razgledanje drugog najvećeg grada u Sloveniji,grada na reci Dravi,u podnožju Pohorja (Zlatna Lisica), grada na najvećem vinskom putu u ovom delu Evrope,prestonici Evropske kulture 2012.godine,TOP 10 svetskih gradskih destinacija u 2016.godini po mišljenju pisanih medija,mesta najstarije loze na svetu i omiljenog mesta za zaljubljene po „World News“-u.Slobodno vreme za šoping u molu “Europark“www.europark.si U 15.30 h polazak za Beograd uz usputne pauze.Dolazak u Beograd u kasnim noćnim časovima. Kraj programa.

TERMIN
PUTOVANJA
CENA 
 noćenja/doručak
CENA 
 polupansion

 

75 € 

85 €  

Organizovani transferi iz UŽICA, ČAČKA, JAGODINE, KRAGUJEVCA – doplata 20 € (minimum 4 putnika). 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom visoke turisticke klase(klima/dvd/audio oprema) na navedenoj relaciji
- smeštaj u htl Uni 2* u Mariboru u 1/2 I 1/3 sobama na bazi polupansiona (doručak-švedski sto, večera jela sa menija)
- razgledanja prema programu Graca i Maribora
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom celog putovanja
- troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno osiguranje po uslovima Uniqa osiguranja
- poseta Fabrici čokolade (fakultativno 20 €, minimum 20 putnika za realizaciju posete)
- individualne troškove

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO. Za plaćanje na rate: prilikom rezervacije 30%, do polaska još 20%, a ostatak na 2 mesečne rate nakon polaska. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta. Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate.
Kreditinim karticama Komercijalne banke na 3 mesečne rate bez kamate.

Linkovi: www.maribor-pohorje.si  , www.hotel-orel.si  , www.europark.si  ,  www.graztourismus.at  , www.graz.at  , www.zotter.at   

OPIS HOTELA

Hotel Uni 2* se nalazi u istorijskoj zgradi u centru Starog grada u Mariboru, tik uz hotel Orel i posluje u okviru ovog hotela. Hotel poseduje 54 sobe po strukturi jednokrevetne/dvokrevetne/trokrevetne i četvorokrevetne. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo i WC, direktnu telefonsku liniju, kablovsku TV, kao i internet konekciju. Doručak je na bazi švedskog stola, večera je posluživanje. Restorani i barovi nalaze se u neposrednoj blizini. Tržni centri, muzeji i sve poznate znamenitosti udaljene su svega par koraka.

Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Riegesburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma atraktivnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaovca). Oko fabrike se na 27 ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.

Maribor je drugi po veličini grad od 11 opština u Sloveniji. Predstavlja regionalno središte pokrajne Štajerske, koja se zapravo većim delom prostire u Austriji. Leži na reci Dravi, na mestu gde si sastaje planinski masiv Pohorje, Dravsko polje I planina Kozjak. Obrazovni centar i sedište mariborske nadbiskupije. Veći urbani centar je Grac u Austriji, koji se nalazi na 60 km od Maribora.

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.

Preporučuje se putnicima sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Program je rađen na bazi minimuma od 45 putnika u autobusu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika,Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.

Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE   MONTESOL TRAVEL.

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

last minut 4a3spec ponude 5

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.