MOKRA GORA - Višegrad, Andrićgrad
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

MOKRA GORA :: VIŠEGRAD - ANDRIĆGRAD

TERMINI PUTOVANJA: 24.04 / 05.06 / 31.07 / 28.08 / 25.09.2021.

JEDNODNEVNI IZLET AUTOBUSOM

U okviru Prirodnog rezervata prirode i predela posebnih odlika Mokra Gora, u neposrednoj blizini “Sarganske osmice” – pruge uskog koloseka na planini Šargan, nalazi se bajkovito uzvišenje Mećavnik. Na ovom jedinstvenom mestu je čuveni umetnik i filmski reditelj Emir Kusturica izgradio posebno etno-naselje i Filmsku Akademiju “Kustendorf” ili “Drvengrad” – Kustendorf, kao svoje “životno delo” koje je dalo rezultat “srednjovekovnu tvrdjavu koja se brani od svih oblika otrova koji napadaju društvo”, kako kaže profesor.
Jedinstveo turističko i umetničko naselje-hotel “Drvengrad”, 4 zvezdice je nastalo po maštovitoj zamisli tokom snimanja jednog od brojnih kultnih filmova ovog poznatog umetnika – “Život je čudo“. Izgrađen je na brdu Mećavnik i obogaćen detaljima i autentičnim motivima iz literature jedinog jugoslovenskog nobelovca Ive Andrica. Andrićgrad je zdanje posvećeno Ivi Andriću, sa idejom da spaja neizmirene istorijske periode na našim prostorima, da promoviše turizam, kulturu, umetnost, jednakost među ljudima, rasama i polovima, širi pismenost i plemenitost i spaja i ujedinjuje narode, regione i svet.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak iz Beograda oko 6h (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje - organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje do 14h obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja Ibarskom magistralom pored Čačka i Užica. Dolazak na Mokru goru. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje Drvengrada. Nastavak putovanja ka Bosni i Hercegovni i Višegradu uz usputno zadržavanje radi graničnih formalnosti. Na putu ka Višegradu obilazak manastira Dobrun. Manastir Dobrun, u izvorima poznat kao Kruševo, nalazi se u živopisnom planinskom kraju na putu Višegrad – Užice, 12 km od Višegrada u klisuri reke Rzav. Posvećen je Blagoveštenju, a podigli su ga župan Pribil i njegovi sinovi Stefan i Petar 1343. godine. Već 1393. godine, kada su Turci prvi put provalili u Bosnu, manastir je stradao. Obnovili su ga despot Stefan Lazarević i kneginja Milica. Negde na granici XVIII i XIX veka manastir je opusteo. O nastanku i ranijoj istoriji manastira nema pouzdanih podataka. Zna se da je jedno vreme bio sedište mitropolije. U svojoj istoriji je mnogo puta uništavan i rekonstruisan. Najveće stradanje manastir je doživeo u toku Drugog Svetskog rata, kada su ga Nemci koristili kao skladište oružja, a pri povlačenju 1945. godine digli su ga u vazduh. Obnovljen je 1946. godine. U sklopu manastirskog kompleksa nalazi se Muzej Prvog srpskog ustanka, galerija, kao i Muzej Mitropolije dabrobosanske. Nakon manastira Dobrun, vožnja do Višegrada i obilazak grada. Poseta Andrićgradu i mostu na Drini. Slobodno vreme.
Polazak u kasnim popodnevnim časovima za Beograd. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnom prelazu.

CENA ARANŽMANA : 1.790,00 din po osobi

Deca do 12 godina 1.500,00 din

Aranžman obuhvata:
• prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima) na navedenoj relaciji,
• razgledanja i obilaske prema programu
• usluge turističkog vodiča tokom putovanja
• troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
• individualne troškove
• ulaznik za Mećavnik 250,00 din po osobi
Ulaznice se plaćaju vodiču u autobusu. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

REZERVACIJA I PLAĆANJE: Prilikom rezervacije uplaćuje se 30% od vrednosti aranžmana gotovinski ili platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO, a ostatak najkasnije 7 dana pre započinjanja usluge.

NAPOMENA:
Na izlet je neophodno poneti važeču ličnu kartu ili pasoš, a deca mlađa od 18 godina isključivo važeći pasoš.

Program je rađen na bazi minimum 50 putnika.

Prema zakonu o turizmu, član 79, za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24h), nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.
Turistička agencija organizator TA Travellino, licenca OTP 456/2020, kat. A10, kao i posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Montesol travel nastupa u svojstvu posrednika.
Program br. 029/2021 cenovnik br.2 od 15.03.2021.

 

 

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.