NEUM - 1. MAJ / USKRS
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

NEUM :: Konjic - Počitelj - Manastir Žitomislić

FAKULTATIVNO: Titov bunker, pećina Vjetrenica

2 noćenja / autobusom / polupansion

Hercegovina je istorijska i geografska oblast, koja je nastala sredinom XV veka, kada je vojvoda Stefan Vukčić Kosača uzeo titulu herceg od Svetog Save. To je brdsko-planinsko područje koje zauzima oko 20% teritorije BIH, gde živi oko 10% stanovništva u zemlji. Neum je grad, turističko naselje i jedina opština Bosne i Hercegovine na obali Jadranskog mora. Dobio je ime po starom Neumu, koji se nalazi 2 km od obale u unutrašnjosti. Neum je u stvari novi grad izgrađen na strmim padinama zaliva u drugoj polovini prošlog veka. Klima je mediteranska, sa velikim brojem sunčanih dana, a more je izuzetno čisto i toplo tokom cele letnje sezone. Uživaćete u dobrom vinu i vrhunskim morskim specijalitetima.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan    BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 23.30 časova, sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President ( tačno vreme i mesto biće poznato najkasnije dan pred putovanje). Noćna vožnja preko BiH uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan    KONJIC - NEUM
Dolazak u Konjic, grad koji se nalazi u kotlini s obe strane reke Neretve. Malo je gradova u Bosni i Hercegovini koji se mogu pohvaliti tako burnom i dugo pisanom istorijom sa mnogobrojnim pronalascima iz rimskog perioda i srednjeg veka, izuzetno važan saobraćajni čvor u osmanskom periodu i usputna stanica na putu carigradskog druma prema moru. Kratko upoznavanje grada u pratnji vodiča. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Atomske ratne komande, poznate kao ARK D-O ili Titov bunker. To je bivši nuklearni bunker i vojni komandni centar. Napravljen je da zaštiti jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita i do 350 članova njegovog užeg kruga u slučaju atomskog sukoba. Struktura se sastoji od stambenih prostorija , konferencijske sale, kancelarije...Bunker je ostao državna tajna sve do raspada Jugoslavije 90 tih god. prošlog veka. Nastavak putovanja ka Jadranskom moru. Dolazak u Neum, jedini bosansko – hercegovački grad na primorju. Smeštaj u hotel posle 15h. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

3.dan    NEUM – PEĆINA VJETRENICA (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultataivni izlet do pećine Vjetrenica. Vjetrenica je najveća i najpoznatija pećina u Bosni i Hercegovini. Predstavlja zaštićeni spomenik prirode od 1950.god. Ukupno je otkriveno oko 7014 m podzemnih kanala. U pećini se nalaze prostrani hodnici i dvorane i bogat hidrografski svet sa brojnim jezerima , nekoliko vodopada, više stalnih potoka i na desetine manjih periodičnih tokova koji teku raznim smerovima. Temperatura u pećini je konstantna tokom cele godine i iznosi 11,4 °C. Obilazak pećine. Povratak u Neum. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

4.dan.    NEUM – POČITELJ – MANASTIR ŽITOMISLIĆ
Doručak. Napuštanje hotela do 09h. Slobodno vreme. Polazak ka kamenom gradu Počitelj. Nalazi se na levoj obali reke Neretve.To je istorijsko naselje orijentalno – mediteranskog karaktera. Gradsko područje proglašeno je nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Neke od znameniotosti su: Počiteljska tvrđava, Šišman Ibrahim – pašina ili Hadži Alijina džamija, Sahat – kula, Kuća Gavrankapetanovića...Slobodno vreme za obilazak, a zatim nastavak putovanja prema manastiru Žitomislić. Manastir Žitomislić je posvećen Blagoveštenju Presvete Bogorodice. Potiče iz XV veka, a obnovljen je 1563.god. od braće pravoslavnih Srba Miloradovića - Hrabrena. Tokom vekova je više puta uništavan a poslednji put je srušen do temelja 1992.god. Obnavljanje manastirske crkve i starog konaka su završeni 2005.god. kada je manstir ponovo osvešten. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. dan    BEOGRAD
Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj usluga.

 

TERMINI PUTOVANJA HOTEL CENA ARANŽMANA PO OSOBI SPECIJALNA CENA

29.04 - 03.05.2021. 1. MAJ / USKRS  

ZENIT 3*

115 EUR

sniženo 95 EUR 

01.05 - 05.05.2021. 1. MAJ / USKRS

ZENIT 3*

115 EUR

sniženo 95 EUR 

 

 

 

 

 

Doplata za 1/1 sobu 30 eur ( isključivo na upit )
Doplata za dodatno sedište u autobusu 30 eur ( isključivo na upit )
Dete do 12 god. u pratnji dve odrasle osobe ( na pomoćnom ležaju ) ostvaruje popust 10 eur na cenu aranžmana
Dete do 6 god. ( u zajedničkom ležaju ) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana
Ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (klima, TV, i audio oprema);
- smeštaj u hotelu 3* u 1/2 ili 1/2+1 (pomoćni ležaj) sobama na bazi 2 polupansiona ( doručak i večera švedski sto )
- razgledanja prema programu
- troškove organizacije i vođenja aranžmana;
- usluge licenciranog vodiča.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- individualne troškove putnika
- fakultativni izleti ( min. 25 pax za realizaciju): obilazak Titovog bunkera 12 eur, izlet do pećine Vjetrenica 15 eur.
Obavezno prijavljivanje za izlete u agencji prilikom sklapanja Ugovora o putovanju zbog rezervacije termina za grupe – plaćanje vodiču na licu mesta. Agencija ne garantuje mogućnost naknadne prijave tokom putovanja.
- putno zdravstveno osiguranje po uslovima Uniqa ili Generali osiguranja.

 

NAČIN PLAĆANJA: prilikom rezervacije 30% u dinarskoj protivvrednosti po zvanučnom srednjem kursu NBS na dan uplate i to: gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO ili putem administrativne zabrane a ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
Odloženo plaćanje: prilikom rezervacije 30%, ostatak u 2 mesečne rate. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta (ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane).

Napomene: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije,prevoza, parking, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene fakultativnih izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvodjenje fakultativnih izleta je 25 putnika.

OPIS HOTELA
Hotel Zenit 3* se nalazi u Neumu, na samoj obali mora. Sobe poseduju TWC, TV, klimu... Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit).Hotel ima restoran u kom se poslužuju obroci. Doručak i večera su na bazi švedskog stola – samoposluživanje. www.hotel-zenit.com/

Turistička agencija organizator TA Travellino, licenca OTP 456/2020, kat. A10, kao i posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Montesol travel nastupa u svojstvu posrednika.
Program br. 051/2021, cenovnik br.1 od 05.03.2021.

 

 

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.