TOSKANA
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

TOSKANA :: 3 noćenja

View the embedded image gallery online at:
https://www.montesol.rs/toskana.html#sigFreeId618647d7df
                

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: BEOGRAD
Polazak autobusa iz Beograda oko 20:00h, sa parkinga ispred SC „Gale Muškatirović“ na Dorćolu. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan: BOLONJA – MONTEKATINI TERME
Dolazak u Bolonju u jutarnjim satima. Obilazak istorijskog jezgra grada: Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv Petronija, Palazo Comunale, Palazo di Archiginasio – prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta. Nastavak putovanja do banje Montekatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.dan: MONTEKATINI TERME–FIRENCA-PRATO-MONTEKATINI
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno izlet za Firencu – autobus/voz. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a .Panoramski obilazak grada: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most („Ponte Vecchio“), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse). Stara palata – nekadašnje sedište moći Fijorentinske Republike, statua Mikelanđelovog „Davida“ (kopija čuvenog „heroja renesanse“),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici – preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela…) Polazak za Prato i poseta outlet šoping centru „I Gigli“. Zadržavanje 2 -3 sata u zavisnosti od raspoloživog vremena. U večernjim satima povratak u Montekatini. Noćenje.

4.dan: MONTEKATINI TERME - SIJENA - SAN ĐIMINJANO
Doručak. Fakultativno: Izlet do Sijene i San Điminjana, poznatih turističkih centara oblasti Kjanti, čuvenoj po proizvodnji vrhunskih vina. Putovanje do Sijene grada pod zaštitom Unesco-a. Panoramski obilazak: Duomo, Trg Pjaca del Kampo, palata Salimbeni, krstionica, univerzitet...U nastavku programa poseta malom živopisnom srednjevekovnom gradiću San Điminjanu koji je očuvao svoj istorijski centar kao i ambijent 13-14 veka. Grad je poznat pod nadimkom “Grad 100 tornjeva”. Nakon obilaska San Điminjana povratak u Montekatini Terme u večernjim satima. Noćenje.

5.dan: MONTEKATINI TERME - PALMANOVA - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela i polazak autobusa oko 08.00 časova. Dolazak u poznati Outlet shoping centar u Palmanovi. Zadržavnje oko dva i po sata. Nastavak putovanja za Srbiju sa pauzama prema potrebi.

6.dan: BEOGRAD
Dolazak u Beograd predviđen je malo posle ponoći.

TERMINI
PUTOVANJA . u pripremi
 
HOTEL 
 
CENA ARANŽMANA
   
PROMO CENA 
 
       
       

 

Promo cena je ograničena na određen broj putnika po polasku. 

Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20 €,
Doplata za 1/1 sobu 54 € (na upit)

Transfer iz Novog Sada - doplata 18 eur.

Mogućnost organiyovanog transfera iz UŽICA, ČAČKA, JAGODINE, KRAGUJEVCA uz doplatu (minimum 4 putnika).

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),
- 3 noćenja sa doručkom  (doručak kontinentalni slatko-slani - samoposluživanje) u Montekatiniju u hotelu sa 3*, smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
- razgledanja i obilaske prema programu,
- usluge stručnog vodiča tokom puta
- troškove organizacije

Aranžman ne obuhvata:
- fakultativne programe
- individualne troškove, međunarodno zdravstveno osiguranje po uslovima Uniqa osiguranja
- gradsku komunalnu taksu u Montekatiniju ( 3€ za htl 3*, 4,20 € za htl 4* - plaća se prilikom preuzimanja ključeva)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA: ukoliko se putnici opredele za oba izleta ostvaruju popust 10 €.
- Sijena i San Điminjano 30 € - Firenca 30 € (autobus, voz, lokalni vodič)
Cene fakultative su na bazi minimuma od 30 prijavljenih putnika. Deca do 12 godina imaju popust 50% na fak. izlete.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS banke na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO. ODLOŽENO PLAĆANJE: prilikom rezervacije 30%, a ostatak na 3 rate. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta. Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate.
Kreditinim karticama Komercijalne banke na 3 mesečne rata bez kamate.

OPIS HOTELA

Montebello 3* Ovaj šarmantni hotel idealno je pozicioniran, na samo 5 minuta šetnje od spa centra Terme di Montecatini i 10 minuta lagane šetnje do železničke stanice. Sobe u hotelu sadrže SAT TV, klimu, mini bar i sef, uključujući kupatilo opremljeno fenom i toaletnim priborom, dok pojedine sobe imaju i balkon. www.hotelmontebello.it/  Doručak slatko-slani na bazi samoposluživanja.

Opis hotela je dat ilustrativno. Ime hotela će biti poznato najkasnije 15 dana pre puta.

O P I S  D E S T I N A C I J A

BOLONJA je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad pokrajine Emilije – Romanje u severnoj Italiji. Bolonja je poznata po čuvenom Bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi. Takođe, grad se ponosi svojim znamenitostima, zbog čega se deo Bolonje nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine.

MONTEKATINI TERME - je jedna od najluksuznijih banja u Italiji. Nalazi se na oko 35 km od Firence. Ovo živopisno mesto ima veliki broj termalnih izvora, parkova i sportskih terena i privlači veliki broj turista tokom cele godine.

FIRENCA - Glavni grad istoimenog okruga i glavni grad pokrajine Toskana.U srednjem veku Firenca je postala važno ekonomsko, kulturno i finansijsko središte. Tokom novog veka, bila je prestonica Velikog vojvodstva Toskane pod dominacijom porodica Mediči i Lorena. Za Italijane, ali i za čitav Zapadni svet, Firenca ima ogroman istorijski, obrazovni, kulturni i umetnički značaj, zbog čega je i poznata kao „Italijanska Atina“. Spada u red turistički najpoznatijih gradova sveta. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a.

SAN ĐIMINJANO je grad u središnjoj Italiji. To je poznati gradić okruga Sijena u okviru italijanske pokrajine Toskana.Poznat kao dobro očuvani srednjovekovni gradić sa čuvenim tornjevima, pa je danas pod zaštitom UNESKOa. Nalazi se u tipično toskanskom predelu brda i bregova, danas zaštićenom kao kulturno dobro. Oko grada pružaju se bezbrojni vinogradi.

SIENA je najveći grad i središte okruga Siena u okviru italijanske pokrajine Toskana. Siena je svetski poznata kao grad sa veoma dobro očuvanim starim srednjovekovnim jezgrom i ogromnim kutlurnim i umetničkim nasleđem, koje je pod zaštitom UNESKOa. Ceo stari deo Siene, kao veoma očuvana urbana sredina sa brojnim umetničkim i kulturnim vrednostima, predstavlja veliku znamenitost i prvorazredno turističko odredište.
BOLONJA je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad pokrajine Emilije – Romanje u severnoj Italiji. Bolonja je poznata po čuvenom Bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi. Takođe, grad se ponosi svojim znamenitostima, zbog čega se deo Bolonje nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine.

NAPOMENE
Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Minimum za realizaciju aranžmana je 45 putnika.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled objektivnih okolnosti. Agencija poseduje polisu osiguranja od insolventnosti  i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO na 350 000 eur , broj polise 470000040755. Licenca OTP 75/2020 kategorija A 35

Program br. 1.1 od 31.01.2020.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL

PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

 

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.